Google og Volvo med stort samarbeid - Android bakes inn i bilene.
Om få år får du kjøpt Volvo med Android om bord.

Annonse


Google og Volvo med stort samarbeid – Android bakes inn i bilene

I dag kunngjør Volvo Cars og Google et stort samarbeid som betyr at flere av søkegigantens produkter bakes inn i bilenes systemer.

Baseres på Android

Først og fremst betyr det at den neste generasjonen av Volvos infotainmentssystem Sensus, baseres på Android. Sammen skal de to selskapene utvikle apper og tjenester som integreres i bilen.

I tillegg blir Maps bilenes kartløsning og skal vise trafikkinformasjon i sanntid. For eksempel om ulykker eller avsperrede veier og så foreslå alternative ruter.

–Det planlagte Google-samarbeidet er en viktig, strategisk allianse for Volvo Cars. Android-plattformen, Googles tjenester og Googles samarbeid med apputviklerne in-house og verden rundt, hjelper oss med å forbedre opplevelsen ytterligere i Volvos biler, sier Henrik Green, sjef for forskning og utvikling i Volvo Cars, i en pressemelding.

Annonse
– Vi er et konservativt selskap og ønsker å forsikre oss om at alt er OK

Tusenvis av apper og stemmestyring

Bilprodusenten opplyser i pressemeldingen at flere tusenvis av apper som er optimalisert for infotainmentsystem, blir tilgjengelig via Google Play Store. Oppdateringer til både appene og systemet blir installert automatisk (hvis aktivert).

I tillegg til Maps og apper, integreres også Google Assistant i Volvos biler slik at man kan styre flere funksjoner med stemmen. Dette inkluderer klimaanlegget, musikk, melding og navigering.

De første utgavene av det Android-baserte Sensus-systemet lanseres om få år.

 

Kilde:
Volvo Cars

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse