Slik skal Telia bli mindre avhengig av Telenor.
Dag Wigum er godt fornøyd med TDC-avtalen.

Annonse


Slik skal Telia bli mindre avhengig av Telenor

Mobiloperatøren Telia opplyser i en pressemelding at selskapet har inngått en fiberavtale med danske TDC.

Inngår regionale avtaler

Telia skriver at denne avtalen i førsteomgang gjelder fiber til Telias basestasjoner i Stavanger og Sandnes.

– Vi er svært glade for denne avtalen med TDC, og gleder oss til å kunne tilby kundene i Rogaland et nett med enda bedre kvalitet og kapasitet, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge, i pressemeldingen.

Det siste året har Telia inngått flere fiberavtaler med regionale bredbåndleverandører i Norge. Blant annet BKK Digitek i Bergen/Hordaland, Broadnet i Oslo og Østfold og Eidsiva Bredbånd i Hedmark, Oppland og Øvre Romerike.

Annonse


Chess legges ned – kundene flyttes over til Telia

Mindre avhengig av Telenor

Mye av mobiltrafikken gjennom Telias nettverk har i lang tid gått via Telenors kabler. På spørsmål fra Dagens Næringsliv om Telia jobber med å kutte navlestrengen med Telenor, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia, at konkurrenten vil fortsette å være en leverandør også i fremtiden.

– Men vi vil bygge mobilnettet med fiberleveranse fra nasjonale og regionale aktører. Vi er dialoger med mange fiberaktører, og skal bidra til at den norske mobilnettinfrastrukturen blir mindre sårbar, sier han til DN.

Telia sier i pressemeldingen at å ha teknisk gode og økonomiske løsninger i regionene, bidrar til å etablere egen fiberbasert infrastruktur i deres mobilnett og sikrer utviklingen mot 5G-nettverket.

– 5G-teknologien vil gjøre sitt kommersielle inntog i løpet av de neste årene, og kontroll på eget nett vil være en viktig premissgiver for en rask innføring av 5G, forklarer Wigum.

 

Kilder:
Dagens Næringsliv,
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse