Slik gjør Google iPhonen din supersikker.
Google sikrer nå innebygde iPhone-apper.

Annonse


Slik gjør Google iPhonen din supersikker

Frem til nå har Googles Advanced Protection Program kun støttet selskapets egne apper på iPhone. Nå utvides det til også flere av Apples.

Ekstra sikkerhet

Søkeselskapet annonserer denne uken at det avanserte beskyttelsesprogrammet også støtter Apple Mail, kalender og kontakter i iOS, og gjelder kun for brukere som kobler til med Google-konto.

“Vårt mål er å sørge for at alle brukere som opplever økt risiko på nett, blir med i Advanced Protection Program. Nå gjør vi det enklere for våre iOS-brukere å bli med i programmet”, skriver Googles Dario Salice i et innlegg.

Det som gjør denne løsningen så sikker, er at den krever en sikkerhetsnøkkel for å logge inn på Google-kontoer. Prisen for en slik enhet er 25 dollar, drøyt 200 kroner, og kan for eksempel være en USB-penn. Denne forhindrer at noen logger inn på kontoen din selv om de har tilgang til passordet, man er nemlig nødt til å bruke tofaktors autentisering.

Annonse
Ikke for hvermansen

Merk dog at løsningen kan være noe i overkant for mannen i gata. Google retter programmet mot personer som krever ekstra sikkerhet. Salice skriver at det er myntet på en oversett gruppe av deres brukere som er mer utsatt for sofistikerte angrep.

“Dette kan være journalister, aktivister, forretningsledere, personer som er en del av en politisk valgkamp og andre som føler seg ekstra utsatt”, skriver han.

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse