Dette mener jeg om P20 Pro etter et halvår med iPhone X
Huawei P20 Pro tar de beste zoom- og natt-bildene. Det er det ingen tvil om, men for ofte blir bildene uskarpe fordi man ikke holder mobilen rolig nok eller fordi AI-en ikke er helt med.

Annonse


Dette mener jeg om P20 Pro etter et halvår med iPhone X

Årsaken til at jeg skaffet en P20 Pro etter at Martin publiserte vår test: 1) er kameraet virkelig så bra som alle skal ha det til? 2) Hvor dårlig (?) er iPhone X-kameraet sammenlignet med Huaweis nye toppmodell?

Oppdatert,

Jeg kommer tilbake med kamerasammenligninger mellom OnePlus 6, iPhone X og Huawei P20 Pro.

Huawei leder an med avansert kamerateknologi, men er ikke perfekt

Det er ingen svart og hvitt-svar, men vi er voldsomt imponerte over trekamera-oppsettet til Huawei, men som mange andre klarer de ikke kombinere maskin- med programvare like effektivt som de store og kjente vestlige selskapene med programvareekspertise.

Annonse


Bra, men ikke den beste allrounderen

La meg forklare:

Det er uten tvil svært gode kameraer i denne mobilen, men det skorter på programvaren:

Problemet er litt for ofte at det er enklere å ta gode bilder med en Pixel, Galaxy eller iPhone på farten, uten å måtte rigge opp.

Det må være bildestabiliseringen som er bedre programmert i kombinasjon med programvare-teknikker. Tenk hva de kunne fått til med samme programvare-avdeling og Leica-kameraene?

Hvordan vil Samsung, Apple og Google mestre tre kameraer? Det blir veldig spennende.

Huawei P20 Pro er den råeste Android-mobilen vi har testet

Bedre enn alle de kjente merkene på dette

Men Apple, Samsung og Google må også se seg grundig frakjørt som alle andre: P20 Pro er milevis foran på zoom og når det er svært mørkt eller helt mørkt. Da skinner den, eller lyser opp deler du ikke trodde du kunne se, om du vil.

Da får P20 Pro alle de andre dyreste og nyeste til å skamme seg.

Toppmobiler har vært kjedelige en god stund, men Huawei har gitt markedet og kundene en vitamininsprøytning i vår. Det er også imponerende at fronten er så nøytral, men huser et 24MP kamera. På den andre siden, altså på baksiden, er det dumt at den sklir av ingenting. Derfor måtte jeg utstyre den med et billig plastdeksel. Kjipt.

Se på dette bildet: HTCs nye flaggskip kan få hele fire kameraer

Android er seg selv likt

Googles mobil-OS har ikke forandret seg siden sist gang jeg hoppet over (det skjer noen ganger i året).

Det er fremdeles etterslep i menyer i form av animasjoner som hopper og henger etter samtidig er hjemknappen for smal for min tommel (den treffe ofte innholdet på skjermen). Det er dumt. for Huawei gir muligheten til å velge bort programvaretastene og glede seg over hele den store skjermen nesten uten ramme.

Huawei skal ha skryt for batterilevetiden (4000MAh) som er imponerende i praksis, også. Vi snakker nok mer enn dobbelt så lang brukstid sammenlignet med iPhone X. Ikke at Apples mobiler noen gang har vært best på akkurat det punktet, men P20 Pro bare går og går.

Jeg må si jeg har savnet en så stor skjerm som denne tilbyr, og ser nok mer frem til en iPhone X Plus etter å ha testet P20 Pro, enn før. Og selvsagt blir det spennende å se hva Google, men sin fotografi-algoritme-magi, kan gjøre med langt flere, og mer høyoppløste kameraer.

Annonse