Cambridge Analytica sier de legger ned - det stemmer ikke helt.
Cambridge Analytica sier selskapet legges ned.

Annonse


Cambridge Analytica sier de legger ned – det stemmer ikke helt

Selskapet Cambridge Analytica har fått mye kritikk etter Facebook-avsløringene. I går meldte bedriften at det legger ned. Det spørs om det stemmer.

Flytter forretningen til nytt navn

At Cambridge Analytica legger ned, er det ingen tvil om, men det ser ut til at de ansatte fortsetter som før bare i et nytt selskap. Business Insider skrev i mars at folkene bak Cambridge Analytica hadde startet et nytt selskap, kalt Emerdata. Dette skjedde allerede i fjor.

Flere medier, deriblant The New York Times, tror at det rett og slett bare er snakk om en merkevareendring. Statusen til Cambridge Analytica har trolig falt drastisk etter Facebook-skandalen. Nyhetsmediet beskriver det som en “operasjon i Blackwater-stil”.

Det private sikkerhetsselskapet endret som kjent navn etter det ble kjent at operatører hadde drept sivile irakere.

Annonse


– Vi har ikke gjort noe ulovlig

Mer aktivitet den siste tiden

The Register skriver at Emerdata Limited holder til på samme sted som SCL Elections – moderselskapet til Cambridge Analytica – og består av den samme ledelsen og investorene.

Blant annet ble Dr. Alexander Taylor utnevnt som Emerdata-direktør 28. mars. Dette er samme person som også har vært toppsjef i Cambridge Analytica. The Register nevner også Julian Wheatland i Emerdata-ledelsen som også har tilknytting til SCL-nettverket.

Nettstedet skriver at aktiviteten har økt hos Emerdata etter at Facebook-avsløringene var et faktum tidligere i år.

 

Kilder:
Business Insider,
The Register,
The New York Times

Annonse