Sony, Microsoft og Nintendo advares: - Fjern klistremerkene.
Slike klistremerker er ikke lovlig i USA.

Annonse


Sony, Microsoft og Nintendo advares: – Fjern klistremerkene

Motherboard skriver at seks selskaper har mottatt brev fra den amerikanske handelskommisjonen FTC om at produktgarantiene deres muligens bryter føderale lover.

De seks inkluderer Sony, Microsoft og Nintendo. De andre tre er Asus, HTC og Hyundai.

Ikke tillatt

FTC peker blant annet på klistremerkene på selskapenes produkter som forteller kundene at garantien brytes hvis de fjernes. Slike klistremerker er i henhold til føderale lover, ikke tillatt.

Nå har de aktuelle selskapene 30 dager på å endre praksis ellers kommer FTC til å gjennomføre juridiske grep.

Annonse


Kommisjonen mener at det er 1975 Magnuson-Moss Warranty Act som krenkes. Den sier at ingen produsent som tar mer enn fem dollar for et produkt, kan sette reparasjonsbegrensninger på et produkt de tilbyr garanti for, forklarer Motherboard og trekker frem at Apple ikke er en del av selskapene som i denne omgang har mottatt brev.

Les mer:

Dette klistremerket er ikke lovlig

Reagerer på garantikrav

I brevene trekker FTC frem følgende linje fra Microsoft:

“Microsoft er ikke ansvarlig og denne garantien gjelder ikke hvis din Xbox One eller tilbehør er … reparert av andre enn Microsoft.”

Nintendo skriver at garantien brytes hvis produktet blir brukt med produkter som ikke er solgt eller lisensiert av Nintendo, mens Sony skriver at PlayStation 4-garantien brytes hvis klistremerket endres, ødelegges eller fjernes.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse