- Jeg føler meg svindlet. Det gjør at jeg har mistet tilliten til Apple-produkter.
Britiske Watchdog skriver at Apple forlanger kostbare reparasjoner før rimelig batteribytte.

Annonse


– Jeg føler meg svindlet. Det gjør at jeg har mistet tilliten til Apple-produkter

Watchdog, BBCs versjon av NRK-serien Forbrukerinspektørene, hevder at Apple nekter å bytte batterier i iPhoner uten først å gjennomføre dyre reparasjoner.

Dette er relatert til fjorårets batteriavsløringer der det kom frem at Apple har forringet ytelsen i flere iPhone-modeller uten å opplyse kundene om det.

Krever dyre reparasjoner før batteriet byttes

I kjølvannet av avsløringene har Apple beklaget og sagt at selskapet kun kan gjøre det de elsker på grunn av all tilliten og støtten fra kundene.

– Og vi har aldri glemt det eller kommer til å ta det for gitt, uttalte Apple etter avsløringen.

Annonse
I tillegg til dette har selskapet senket prisene på batteribytte i en tidsbegrenset periode. Ifølge Watchdog er prisjusteringen ikke nødvendigvis slik den fremstår.

TV-programmet har vært i kontakt med flere iPhone-eiere som ønsker å bytte batteri, men som først har fått beskjed av Apple om at telefonen må repareres før batteriet kan byttes. Disse reparasjonene er ofte svært kostbare.

Slik får du iPhone-batteribytte for 299 kroner hos Apple.no

Bulk forhindret batteribytte

Josh Landsburgh er en av personene Watchdog har vært i kontakt med. Han forteller til programmet at Apple krevde at han betalte 200 pund, 2200 kroner, for å fikse en bulk på iPhonen før de kunne bytte batteri.

– Jeg ble sjokkert. Jeg har studert ingeniørteknikk en stund så jeg visste hvordan telefonen var satt sammen og jeg visste at bulken ikke påvirket noe, sier han til Watchdog.

David Bowler er en annen person som har opplevd tilsvarende. Her ba Apple ham om å bla opp 250 pund, 2700 kroner, for å reparere en angivelig ødelagt mikrofon og høyttaler før batteriet kunne byttes til den rabatterte prisen.

Watchdog skriver at de har sjekket mannens iPhone og at begge komponenter fungerer som de skal.

– Jeg føler meg svindlet. Det gjør at jeg har mistet tilliten til Apple-produkter, sier han til programmet.

GeekBench-utvikler tror Apple gjør dette for å få deg til å handle ny iPhone

Dette sier Apple

Apple sier overfor Watchdog at garantibeskrivelsen gjør det klart at kosmetiske skader må bli reparert før batteriet byttes.

– Når det gjelder batteribytte for iPhone. Hvis din iPhone har skader som påvirker erstatning av batteriet, som en knust skjerm, må problemet løses før batteribyttet. I enkelt tilfeller er det kostnader tilknyttet reparasjonen, uttaler selskapet til Watchdog.

Verken programmet eller advokaten Matthew Purcell kan finne referanser til det.

– Jeg tror kundene begynner å bli irriterte fordi da Apple burde jobbe for å gjenvinne tilliten, ser det ut som de setter opp barrierer for personer som ønsker telefonene sine reparert, sier Purcell.

 

Kilde:
BBC Watchdog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse