Prisveksten kan være over for grafikkortene.
Ars Technica tror prisene er på vei nedover.

Prisveksten kan være over for grafikkortene

Tall nettstedet Ars Technica har publisert viser at den store prisveksten for de kraftige grafikkortene, går mot slutten. Det er ikke bare spillere som omfavner de beste grafikkortene, også kryptogravere flokker til og disse har bidratt til en økt etterspørsel som igjen har ført til høyere priser.

Pilen peker nedover

Nå kan det se ut som vinden er i ferd med å snu til det bedre. Ars Technica skriver at prisen for et RX 570- eller RX 580-kort i februar i år var dobbelt så høy som for ni måneder tidligere.

I januar var prisen 529,99 dollar, 4200 kroner, for et Radeon 580-kort hos Best Buy. Denne uken koster samme kort 419,99 dollar, 3400 kroner, skriver nettstedet. Et ekstra pluss: det er på lager, det var ikke tilfellet i januar.

Flere kryptogravere Ars Technica har vært i kontakt med, sier at GPU-mangelen ser ut til å gå mot slutten.

Annonse


Ny metode

Nyhetsmediet nevner to årsaker til at prisen trolig kommer til å fortsette å falle i tiden fremover. Den første er at prisene ser ut til å øke når etterspørselen øker, og det skjer som regel når verdien til de digitale valutaene øker. Ettersom verdien på kryptovalutaen peker nedover, betyr det at også etterspørselen etter GPU minker og det gjør også prisene.

En annen ting er at ethereum-utviklerne jobber med en ny metode for kryptograving, kalt “proof of stake”. Ars Technica skriver at det trolig vil ta noen måneder før dette eventuelt er på plass, men at metoden vil dramatisk redusere etterspørselen etter kraftige grafikkort til bruk for ethereum-graving, dette fordi belønningen ikke lenger vil være proporsjonal med datakraft, forklarer nettstedet.

 

Kilde:
Ars Technica

Annonse