Danskene besøkte piratsider 596 millioner ganger i fjor.
Danskene flokker til piratsidene.

Annonse


I Danmark har piratkopieringen økt med 67 prosent

Tall fra den danske rettighetsalliansen viser en økning i antall besøk på det som omtales som “ulovlige nettsider”. Trafikken økte med 67 prosent fra 2016 til 2017.

Ta ferien i Danmark med Danskebåten fra Oslo til København!

Stor piratøkning

RettighedsAlliancen skriver i rapporten at danskene besøkte 2000 ledende piratsider 596 millioner ganger i 2017. Året før var tallet på 356 millioner.

Organisasjonen henter tall fra SimilarWeb og MarkMonitor.

Annonse


“Bruken av tjenester via mobile enheter har dessuten vokst eksplosivt i 2017, og det avspeiler data. Altså at det er blitt enda enklere å bruke ulovlig innhold fordi tjenestene nå støtter mobilbruk. Det er en tendens danskene har tatt til seg, både hva angår lovlig bruk og ulovlig bruk, og det er en tendens vi ser på globalt plan og ikke bare i Danmark”, skriver RettighetsAlliancen i rapporten.

Pirattallene økte stort i Danmark i fjor.
Pirattallene økte stort i Danmark i fjor. (Ill.: RettighedsAlliancen)

Ulovlige strømmetjenester på vei opp

Organisasjonen nevner spesielt tjenesten 123movies som har hatt en stor betydning på økningen i 2017.

“Tjenestens popularitet steg voldsomt i 2017 fra 40 millioner besøk i 2016 til 175 millioner besøk i 2017 – en stigning på 337 prosent, hvorav det meste av trafikken stammer fra mobile enheter.”

123movies meldte nylig at tjenesten legges ned.

Mens besøk til tradisjonelle piratsider peker nedover, opplever ulovlige strømmesider, som viser serier, filmer og direktesendte sportsarrangementer, en stor oppsving. Ifølge alliansen steg besøkstallet 84 prosent i løpet av 2017. RettighedsAlliancen mener nå det er nødvendig med blokkering av slike tjenester.

Stanser ikke alt

RettighedsAlliancen skriver at Danmark har en av de mest effektive blokkeringsmekanismene i verden og at blokkerte sider opplever et gjennomsnittlig fall på 75 prosent fra danske IP-adresser, men at det ikke er nok til å stanse alt.

“En av de mest vesentlige årsaker til at sidene ikke opplever et fall på 100 prosent i besøkstall, skyldes at ikke alle dansker bruker nettleverandørens DNS-tjeneste”, skriver organisasjonen.

Hele rapporten kan du lese i kildelenken.

Kilde:
RettighetsAlliancen

Annonse