Apples fusjonering av iOS- og Mac-apper skjer neppe i år.
Apple skal kopiere Microsoft og Windows 10, men det skjer neppe i år.

Annonse


Apples fusjonering av iOS- og Mac-apper skjer neppe i år

I desember i fjor skrev Bloomberg om et internt prosjekt i Apple, kalt “Marzipan”, der selskapet jobber med å slå sammen iOS- og macOS-apper slik at utviklerne kun trenger å skrive én app som fungerer med begge operativsystemene.

Akkurat slik som Microsoft gjør med Universal Windows Platform (UWP) for Windows 10.

Prosjektet i endring

I slutten av januar meldte Bloomberg at ting gikk etter skjema og at planen er å lansere dette sammen med iOS 12 og macOS 10.14 senere i år. Ifølge ferske rapporter fra Apple-guru John Gruber i Daring Fireball, er det derimot lite sannsynlig at “Marzipan” lanseres i år.

Først og fremst skriver Gruber at prosjektet ikke lenger går under kodenavnet “Marzipan” og at det har endret form som innebærer at det ikke går like dypt som UWP, men åpner allikevel for at man kan utvikle til flere ulike brukergrensesnitt samtidig.

Annonse
– Det skjer ikke i år

Gruber skriver at det ikke er snakk om kryssplattform i seg selv, men at det kan løse API-forskjellene (applikasjonssett) mellom iOS og macOS og muligens lage et brukergrensesnittrammeverk som er kryssplattform.

Ifølge ham blir funksjonen mest sannsynlig ikke vist frem under årets WWDC, men at 2019 og iOS 13 og macOS 10.15 er mer realistisk.

 

Kilde:
Daring Fireball

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse