Anklager Nike for piratkopiering.
Nikes anklages for å ha brukt piratkopierte programvarenøkler.

Annonse


Anklager Nike for piratkopiering

Det amerikanske selskapet Quest Software beskylder sportsgiganten Nike for krenking av opphavsretten. Det melder TorrentFreak.

Ble oppdaget i fjor

Quest hevder at Nike har brukt piratkopierte produktnøkler som er generert gjennom uautoriserte nettsider. Funnene skal ha blitt gjort under en revisjon. Ifølge programvareselskapet nekter Nike å betale for ytterligere lisenser.

TorrentFreak opplyser om at de to selskapene har hatt en lisensieringsavtale siden 2001, men under gjennomgangen i fjor oppdaget Quest at ikke alle produktene var riktig lisensiert. Selskapet har en database med alle gyldige nøkler, her kom det frem at Nike bruker piratkopierte løsninger. Quest mener at sportsgiganten må ha vært klar over dette.

I klagen skriver selskapet at revisjonen viste at Nike hadde tatt i bruk Quest-programvare som overstiger den opprinnelige avtalen. Det er ikke kjent hvor mange nøkler som eventuelt er piratkopiert.

Annonse
 

Kilde.
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse