14-åring brukte 89 000 kroner på mobilspill - faren må betale.
Clash of Clans er gratis å spille, men har også betalt innhold.

Annonse


14-åring brukte 89 000 kroner på mobilspill – faren må betale

Dagens Næringsliv skriver at enn mann klaget til Finansklagenemda etter at sønnen hans hadde brukt 89 000 kroner i mobilspillet “Clash of Clans”. Klagen ble avvist.

Kjøpte innhold for 89 000 kroner

Det var i tidsrommet 26. juni til 24. juli fjor at den 14-årige sønnen brukte farens kredittkort i spillet som opprinnelig er gratis, men med kjøp-i-app-innhold. Dagens Næringsliv skriver at Apple allerede har tilbakebetalt 16 899 kroner.

I klagen til Finansklagenemda skrev mannen at han ikke ble opplyst om informasjon rundt foreldrekontroll eller beløpsbegrensning og at han da ikke var klar at dette kunne skje. DN skriver at mannen bestrider å ha gitt sønnen tillatelse til disse kjøpene.

– Kortholder erkjenner at det var uforsiktig av ham å legge inn kortopplysningene tilknyttet kortet, men han var ukjent med at det kunne få et slikt omfang, skriver mannen i sin klage, opplyser avisen.

Annonse


Fikk ikke medhold

Eurocard, kredittkortselskapet, mener at mannen har samtykket til sønnens bruk ved å gi ham tilgang til Apple ID-en hvor kortinformasjonen var lagt inn og det uten at det var satt en beløpsbegrensning eller foreldrekontroll.

– At belastningene er større enn kortholder så for seg, er ikke Eurocards ansvar, uttaler selskapet.

Finansklagenemda mener at mannen har brutt kortvilkårene ved å la andre disponere kredittkortet.

– Slik nemnda ser det, har kortholderen forsettlig brutt disse vilkårene ved å legge kortopplysningene inn i sønnens Apple-id, slik at betalinger kunne utføres av sønnen, heter det i avgjørelsen, skriver DN.

Er du enig i Finansklagenemdas avgjørelse?

 

Kilde:
Dagens Næringsliv 

Annonse


Annonse


Annonse