Truer med å lekke kildekoden til boksen som hacker "samtlige" iPhoner.
En forretningsgruppe har fått tilgang til kildekoden til iPhone-hackeboksen GrayKey.

Annonse


Truer med å lekke kildekoden til boksen som hacker “samtlige” iPhoner

Boksen GrayKey er blitt populært blant politiet i USA. Den er nemlig i stand til å låse opp nærmest samtlige iPhone-modeller på under tre dager. Nå har Grayshift, selskapet bak boksen, støtt på et problem.

Krever penger for ikke å lekke mer

Deler av kildekoden til GrayKey har lekket ut på Internett, og gruppen bak lekkasjen ønsker 15 000 dollar, snaut 120 000 kroner, for ikke å avsløre mer. Dette er for så vidt samme sum som den rimeligste GrayKey-boksen koster.

Så langt ser ikke lekkasjen ut til å avsløre for mye.

“Koden ser ikke ut til å være spesielt sensitiv, men Grayshift bekrefter til Motherboard at en liten datalekkasje har ført til et utpressingsforsøk”, skriver nettstedet.

Annonse


Denne boksen hacker din iPhone – seks sifre er ikke lenger sikkert.

Skyldes feilkonfigurering

I en melding til selskapet skriver gruppen, som omtaler seg som en “forretningsgruppe”, at de har fått tak i hele kildekoden til GrayKey og at de ønsker en donasjon på minst to bitcoin for ikke å lekke mer.

Grayshift sier til Motherboard at lekkasjen skyldes en feilkonfigurering på nettverket i forbindelse med oppsettet av en GrayKey-enhet hos en kunde. I løpet av den korte tiden rakk noen å få tilgang til deler av informasjonen, men selskapet sier at ingen sensitiv data var utsatt.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse