Privat surfing betyr ikke at ingen følger med.
Ny studie viser at folk misforstår privat surfing på nett.

Annonse


Privat surfing betyr ikke at ingen følger med

En studie utført av forskere ved universitetene i Chicago i USA og Hannover i Tyskland viser at mange misforstår hvordan privat surfing, inkognitomodus, fungerer.

Overraskende funn

Flere i studien tror at de ikke kan spores på nett eller er immun mot skadevareangrep når de surfer på den måten. 460 brukere prøvde den fiksjonelle nettleseren Onyx i studien. Deltakerne surfet i privat modus og ble stilt ulike spørsmål om dette. Blant annet om dataene deres var anonyme i privat modus.

Her er noen av resultatene:

  • 56,3 prosent av deltakerne tror at søkeloggen ikke blir registrert når de søker i privat modus og er innlogget med Google-kontoen.
  • 46,5 prosent tror at bokmerker som lagres i privat modus ikke lagres i standardvisningen.
  • 40,2 prosent tror at nettsider ikke sporer brukere i privat modus.
  • 27,1 prosent tror at privat modus beskytter bedre mot skadevare.
  • 25,2 prosent tror at IP-adressen skjules i denne modusen.

Forskerne mener at nettleserprodusentene ikke gir brukerne nok informasjon om hvordan inkognitomodus fungerer. Den vanligste misoppfatningen blant brukerne er at de tror modusen beskytter mot (lagring av) geografisk plassering, annonser, virus og sporing fra nettsidene og internettleverandøren.

Annonse


“Ordet “privat” er sterkt overdrevet, og våre resultater viser at “privat modus” har utilsiktede betydninger”, skriver forskerne om studien og legger til at produsentene må være tydeligere på hva inkognito faktisk betyr.

Hele studien finner du her.

 

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse