Slik blir Spotify bedre for de som ikke betaler
Spotify har valgt å gi mer valgfrihet til de som ikke betaler, samt et smart datasparemodus.

Annonse


Slik er nye gratis-Spotify

Spotify har avslørt en forbedring av tjenesten for de som ikke betaler, og et par andre forbedringer for alle.

Noe større valgfrihet

For gratisversjonen til mobil tvinger ikke lenger lytteren til å lytte på tilfeldige låter – i stedet kan man selv velge låt, så lenge den er å finne på en av de 15 egendefinerte spillelistene (Daily Mix og Release Radar).

Hvor mye musikk blir egentlig det? Rundt 750, noe som igjen er 40 timer musikk. Helt fri er man altså ikke, men det er jo langt bedre enn alternativet.

To andre fine forbedringer

I tillegg får lytter låt-anbefalinger basert på egne spillelister.

Annonse


En annen forbedring er en et nytt modus som kutter båndbredden med opp til 75 prosent, noe som sparer penger for de på dataplan og frustrasjon for de på dårlig nett.

Dette sier Spotify

Musikk samler folk på tvers av markeder, alder, bakgrunn, språk, preferanser, politiske retninger og inntektsnivå. Vi i Spotify tror på musikk for alle – og i dag er vi ett steg nærmere å gjøre dette til en realitet ved å lansere en ny, forbedret og mer personlig måte å oppdage musikk på – helt gratis.

Den nye annonsebaserte Spotify er et naturlig steg for oss som hele tiden jobber med å utvikle tjenesten i takt med behovene til brukerne våre. Den nye versjonen rulles ut globalt til brukere av Spotify på iOS og Android. Free on Spotify får nytt design på mobil og inkluderer flere nye funksjoner, som skal gjøre lytteropplevelsen mer skreddersydd til hva hver enkelt forbruker ønsker å høre på.

«Kundene våre forteller oss stadig at å oppdage og høre på musikk er en personlig opplevelse, og vi forbedrer nå Free on Spotify-opplevelsen med dette i tankene», sier Baba Zafar, VP for Product Development i Spotify. «Dette er begynnelsen på en evolusjon for Spotify og vi kommer til å fortsette å forbedre produktene våre etter hva kundene etterspør. Dette handler ikke bare om å gi brukerne en mer skreddersydd Free on Spotify-opplevelse, men også om å gi dem mer kontroll over selve lytteropplevelsen, så de enkelt kan finne fram til og streame favorittene sine når som helst og hvor som helst.»

On-demand-spillelister

Vi ønsker at alle brukerne våre skal ha mer kontroll over hva de hører på slik at de både kan oppdage nye artister og finne tilbake til gamle favoritter. 15 nye on-demand-spillelister gir muligheten til å velge og spille av hvilken som helst låt i en kuratert spilleliste, uten at spor hoppes over eller at man må vente på at shuffle skal finne fram til låta man har lyst til å høre på. Disse on-demand-listene blir unike basert på musikksmaken til hver enkelt bruker, og kan inneholde lister som RapCaviar, Viva Latino, Ultimate Indie og Alternative R&B i tillegg til personlige spillelister som Discover Weekly, Release Radar og Daily Mix.

Mer tilpasset

Med Free on Spotify får brukerne enkelt tilgang til favorittlåter og det er enklere å oppdage ny musikk. Tjenesten er enda mer tilpasset din smak. Når du blir medlem stilles det spørsmål om hva slags musikk du liker, og basert på dette leveres det kuraterte spillelister i tillegg til personlige spillelister som Daily Mix. De nye spillelistene finner man enkelt på den nye «Home»-skjermen, som hele tiden oppdateres basert på lytteraktiviteten til hver enkelt.

Gjør Spotify til din egen

Fortell Spotify hvilke låter og artister du liker med LIKE (eller HIDE ) mens du lytter. Trykk på for å lagre låter til Favorites-spillelista og trykk på for å skjule låter du ikke har lyst til å høre på. Anbefalingene Spotify-appen gir vil bli bedre og bedre etter hvert som du lytter mer og angir preferanser.

Lag dine egne spillelister

Spillelister er sentrale for å skape en stemning, enten det er til en morgentrening eller en fest. Med den nye oppdateringen blir det enda enklere å lage og redigere spillelister i Spotify. Gi spillelisten et navn, søk og forhåndslytt på låta du leter etter og legg den til i spillelisten. Mens du lagrer låter, anbefaler Spotify flere låter som vi tror du vil like.

Bruk mindre mobildata når du spiller musikk med Data Saver:

Musikk skal være tilgjengelig for alle, i alle markeder – kjærligheten til en god låt er det som knytter ulike samfunn og kulturer sammen. Men mange brukere av Free on Spotify  rundt om i verden har ikke mulighet til å høre på all musikken de ønsker på grunn av mengden mobildata streaming vanligvis trenger. Derfor har Spotify utviklet Data Saver, en enkel knapp som optimaliserer lytteropplevelsen slik at man bruker mindre data mens man hører på musikk.

Den nye Free on Spotify-opplevelsen blir tilgjengelig på iOS og Android og ruller ut globalt til alle markeder de neste ukene.

 

Kilde:
Spotify

Annonse