Nintendo kan ikke stoppe dette Switch-hullet som åpner døren på vidt gap for piratene.
Dette Nvidia-hullet kan ikke tettes via en programvareoppdatering.

Annonse


Nintendo kan ikke stoppe dette Switch-hullet som åpner døren på vidt gap for piratene

Utviklere i ReSwitched oppdaget for få måneder siden en sårbarhet i Nvidia-brikkesettet som sitter i Nintendo Switch som blant annet åpner for kjøring av piratkopierte spill og emulatorer på konsollen.

ReSwitched har informert Nvidia og Nintendo om sikkerhetshullet, men for nåværende Switch-eiere har det ingenting å si. Hullet kan ikke tettes via programvareoppdateringer. Kun i nyproduserte enheter, der problemet er tettet på fabrikkstadiet, er hullet tellet.

For kun få måneder siden uttalte hackergruppen Team Xecuter at man snart kan kjøre piratspill på Switch.

En “total jailbreak”

TechCrunch beskriver svakheten som en “total jailbreak” og kan bli en hodepine for Nintendo ettersom spillerne kan kjøre piratkopierte spill på den populære konsollen. Dette åpner også for at Switch-eierne kan gjøre ting med konsollen som Nintendo kanskje ikke ønsker. For eksempel å kjøre emulatorer, programvare eller annen modifisering.

Annonse


Nettstedet forklarer at man ikke bare kan fyre opp sitt favorittspill fra Nintendo 64 på Switch, men at det per nå krever litt teknisk innsikt å gjøre dette. Dog skal man ikke se bort ifra at dette forenkles med tiden.

Kan utestenge spillere

Selv om Nintendo ikke kan tette hullet på nåværende konsoller, er selskapet i stand til å forsøke å hindre dem som prøver å piratkopiere spill. Enten ved å sperre konsollen ute fra nettjenestene eller selve kontoen.

Når det gjelder sikkerhetsaspektet rundt sårbarheten, er det alvorlig nok, men krever at angriperen har fysisk tilgang til enheten.

 

Kilde.
TechCrunch

Annonse