Møter motstand i USA: Kaspersky får reklamenekt på Twitter.
Kaspersky Labs nektes å annonsere på Twitter.

Annonse


Møter motstand i USA: Kaspersky får reklamenekt på Twitter

Nyhetsbyrået Reuters melder at Twitter har bannlyst russiske Kaspersky Labs fra å annonsere på mikrobloggen. Årsaken skal være at sikkerhetsselskapets forretningsmodell er i konflikt med Twitters retningslinjer for annonsører.

I tillegg mener amerikanske myndigheter at Kaspersky har tilknytting til den russiske etterretningstjenesten.

Twitter-utestengt

Nyheten kom etter at medgrunnlegger Eugene Kaspersky fredag forrige uke skrev et innlegg om saken. Selskapet skal ha blitt informert om dette i januar. Twitter bekrefter overfor Reuters at Kaspersky ikke kan annonsere på nettsamfunnet.

“Vi har ikke brutt noen regler, verken nedskrevet eller ikke, og vår forretningsmodell bruker den samme malen som brukes gjennom hele sikkerhetsindustrien på nett: Vi tilbyr produkter og tjenester til brukere, og de betaler oss for dem”, skriver Kaspersky i blogginnlegget.

Annonse


Forbudt i statsapparatet

Jeanette Manfra i Department of Homeland Security sier til Reuters at byrået ikke har bedt amerikanske selskaper om å straffe Kaspersky.

Amerikanske myndigheter har i lang tid beskyldt Kaspersky for å ha lekket NSA-hackerverktøy til Russland, noe selskapet har nektet for. Det toppet seg i slutten av fjoråret da USA gjorde bruk av Kaspersky-programvare forbudt i statsapparatet.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse