Piratene ler av "drittoppløsningen" til Amazon.
Piratene gjør narr av Amazon Prime Video.

Annonse


Piratene ler av “drittoppløsningen” til Amazon

Selv om de kanskje ikke betaler for innholdet, går ikke nettpiratene av veien for å kritisere Amazon Prime Video. Mer bestemt videokvaliteten på tjenesten.

Misfornøyd med medioker kvalitet

I en tråd på Reddit er det flere som klager over kvaliteten på Amazons strømmetjeneste og omtaler den som et “drittsmørbrød”. En av brukerne peker på at en av TV-seriene har falt drastisk i kvalitet fra episode til episode.

Mens den første var på 1,56 GB i 720p-oppløsning og en bitrate på 3073 kb/s, var episode ti på 907 MB stor i 720p og en bitrate nede i 1514 kb/s.

Mange i tråden deler sine teorier på hvorfor det er slik, enkelte tror det er fordi Amazon ønsker å spare båndbredde. Så langt har ikke Amazon uttalt seg i denne saken.

Annonse


– Ikke i nærheten av Netlfix

Piratgruppen DEFLATE reagerer også på videokvaliteten til Amazon. Med publiseringen av en fersk episode av TV-serien “The Good Fight”, skriver gruppen følgende:

“Amazon har, av en eller annen grunn, valgt å ødelegge kvaliteten. Nå når de samme nivå som Netflix’ dårlige 1080p.H264, og deres H265 er ikke i nærheten av hva Netflix leverer. Netflix klarer å levere store, visuelle forbedringer med deres H265 sammenliknet med H264 på tvers av samtlige originaler. Til sammenlikning klarer ikke Amazon å bestemme om H265 eller H264 leverer best resultat, og resultatet er at vi lider.”

En av TorrentFreaks kilder tror årsaken til den dårlige kvaliteten er at Amazon tidligere har brukt teknologi som akkurat var bra nok til å levere god kvalitet samtidig som bitraten var lav, men høy nok til å sørge for liten tap i kvalitet.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse