Denne roboten demonterer 200 iPhoner i timen.
Daisy i full sving med å demontere en iPhone.

Annonse


Denne roboten demonterer 200 iPhoner i timen

Våren 2016 så Apple-roboten Liam dagens lys. Daisy er navnet på selskapets nye resirkuleringsrobot.

Demonterer ni typer iPhoner

Daisy lanseres i forkant av Jordens dag, 22. april, og i en pressemelding skriver Apple at roboten er et resultat av mange år med forskning og utviklingsarbeid og revolusjonerende teknologi som er basert på Apples erfaringer med Liam. Apple forteller at Daisy er bygget med deler fra Liam og er mer avansert enn forgjengeren.

Den nye gjenvinningsroboten kan demontere ni type iPhoner og sortere ut komponenter, og er i stand til å demontere opptil 200 enheter i timen.

“Dette inkluderer fjerning og sortering av komponenter, slik at Apple kan hente ut materialer som tradisjonelle gjenvinningsbedrifter ikke kan – og med høyere kvalitet”, skriver Apple i pressemeldingen.

Annonse


Daisy mates med nye iPhoner.
Daisy mates med nye iPhoner. (Ill.: Apple)

GiveBack-program

Selskapet annonserer også Apple GiveBack-programmet der det i perioden fra i dag til 30. april vil gi et bidrag til den ideelle organisasjonen Conservation International for hver enhet som leveres til Apple Store-butikker og via Apples nettsider.

“Hos Apple jobber vi stadig med å finne smarte løsninger på klimakrisen og for å bevare planetens verdifulle ressurser. Vi vil markere Jordens dag ved å gjøre det så enkelt så mulig for kundene våre å resirkulere enhetene sine og samtidig gjøre noe bra for planeten gjennom Apple GiveBack. Vi er også henrykte over å kunne introdusere Daisy. Hun er et eksempel på hva som er mulig når nyskapning møter miljøvern”, sier Lisa Jackson, Apples konserndirektør for miljøtiltak i pressemeldingen.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse