Fulgte med på alle programmene på PC-en for å ta juksere.
Over 1500 spillere ble utestengt.

Fulgte med på alle programmene på PC-en for å ta juksere

Nettstedet Kotaku melder at ArenaNet, selskapet bak “Guild Wars “, har suspendert 1583 kontoer som er mistenkt for å jukse i spillet. Spillerne utestenges i seks måneder.

Mange ble suspendert

Nå kritiseres selskapene for metodene som ble brukt for å ferske de mistenkte. En av dem som fikk kontoen sperret, hevder at ArenaNet brukte det mange kaller spionvare for å overvåke PC-ene til spillerne.

Tyske Fabian Wosar, som hevder han er en sikkerhetsforsker, var en av spillerne som ble suspendert. Han skriver på Reddit at han undersøkte hvordan og hvorfor han ble tatt.

Undersøkte spillklienten

Wosar brukte omvendt ingeniørkunst, også kalt “reverse engineering”, i “Guild Wars 2″s spillklient og oppdaget at ArenaNet kunne sjekke hvilke prosesser som kjører på spillernes maskiner.

På den måten kunne selskapet knytte kjente jukseløsninger opp mot spillerne i sanntid.

Wosar innrømmer at han har brukt jukseløsninger i spill som “Final Fantasy IV” og “Path of Exile”, men benekter at det har forekommet i “Guild Wars 2”.

Reagerer

14. april skrev ArenaNet i et innlegg på spillets nettforum at det hadde oppdaget at flere spillere hadde kjørt “Guild Wars 2” og flere programmer samtidig i flere timer i en periode på over flere dager.

Wosar reagerer på metodene til ArenaNet og mener at uskyldige personer kan bli suspendert fordi de kjører programmer som ikke spillselskapet liker.