Det svenske piratpartiet ber "opphavsretts troll" om å slutte
ISP-ene tjener ingenting på piratjakten, tvert imot. Derfor har den svenske ISP-en Bahnhof startet en kampanje på utpressningskollen.se.

Det svenske piratpartiet ber “opphavsretts troll” om å slutte med “mafiametoder”

Det svenske Piratpartiet ber den svenske justisministeren, Morgan Johansson, gjøre noe med alle skremselsbrevene svenskene mottar.

Gjør det samme i Sverige

Det er snakk om samme type brev som sendes til norske nettbrukere fra advokatselskapet Njord på vegne av filmbransjen.

Også i nabolandet vårt sendes det brev – titusener skal faktisk ha fått dem.

Personene som eier innholdet går til retten med en liste IP-adresser. Får de medhold, får de lov å be om personinformasjonen tilknyttet IP-en hos ISP-en, slik at de får utlevert navnene og kan sende brevene. Dette var helt uaktuelt i de nordiske landene for noen år siden, men har nå blitt praksis som i USA.

– Ikke bevis nok

Problemet Piratpartiet har med praksisen er at de mener at bevisførselen ikke holder mål – de mener altså at en IP-adresse tilknyttet en person, ikke er nok til å mene at personen som betaler for nettet faktisk har lastet ned. Det stemmer jo: det kan være noen på samme nett, eller noen som låner en maskin.

“Det er en skandale at det svenske rettsvesenet bruker mafia-metoder som opphavsrettstrollene gjør”, tordner partileder Magnus Andersson.

“Å godkjenne sending av utpressingsbrev uten rimelig grunn for mistanke om kriminell aktivitet er ikke akseptabelt. Vi krever at justisministeren gjør noe med disse opphavsrettsrollene! “

Dette gjør svensk ISP

Bahnhof har fått nok av jakten på egne kunder, og har derfor startet en kampanje.

De melder blant annet at:

Bahnhof lagrer så lite data som mulig om våre kunder. Vi sletter IP-adresser innen 24 timer som er korrekt i forhold til EU-domstolens som ikke godkjente den svenska datalagringen i desember 2017. Vi kommer aldri å akseptere denne typen for utpressingsvirksomhet”. 

 

Kilde:
TorrentFreak