Tesla stanser Model 3-produksjonen i en uke.
Tesla stanser produksjonen av Model 3 i fem dager.

Tesla stanser Model 3-produksjonen i en uke

Noen av de 400 000 personene som har reservert en Model 3 blir neppe begeistret over å høre at Tesla stanser produksjonen i en snau uke. Bilprodusenten forsikrer derimot om at produksjonsstansen er planlagt – selskapet hadde en tilsvarende i februar – og at det ikke vil påvirke nåværende produksjonsmål.

– Planlagt stans

Det var BuzzFeed som først rapporterte om saken. Overfor The Verge sier en talsperson for Tesla at selskapet vil løse flaskehalser i produksjonen som en del av dette.

– Våre produksjonsplaner for Model 3 innebærer perioder med planlagt nedetid i både Fremont og Gigafactory 1. Disse periodene brukes til å forbedre automatiseringen og systematisk løse flaskehalser for å øke produksjonstakten. Dette er ikke uvanlig og er faktisk helt vanlig i produksjoner som dette, sier Tesla-talspersonen til nettstedet.

Se vår videoanmeldelse av Tesla Model 3

Håper å nå 5000 i juli

Tidlig april kunngjorde Tesla at det produseres drøye 2000 Model 3-biler i uken, noe som er bak det opprinnelige målet. Bilprodusenten håper nå å nå 5000 modeller i uken i løpet av juli 2018.

Når det tallet er nådd, vil Tesla begynne produksjonen av Model 3 med firehjulsdrift.

 

Kilder:
The Verge,
BuzzFeed