Dette vet Apple om deg og snart kan du laste ned alt
Apple skal gjøre det mulig for norske kunder å laste ned hva de vet om deg, akkurat som Facebook tilbyr.

Annonse


Dette vet Apple om deg og snart kan du laste ned alt

Apple skal i forbindelse med EUs personlov, GDPR, som trer i kraft 25. mai gjøre det mulig å laste ned informasjonen de har om deg.

Tjener mye på dingsene

Greia med Apple er at de tjener penger når de selger deg maskinvare, de er i hovedsak ikke et annonseselskap, og behøver derfor ikke spore deg på samme måte som Google og Facebook, men noe sporing er det.

Apple følger med på bruksmønstre for å forbedre tjenestene, men kan ikke bruke informasjonen for å finne ut hvem du er. Det meste av informasjonen blir lagret på kundens enhet, og ikke på Apples servere.

Har annonser i egne apper og samler inn informasjon for tilpasning av tjenester

Det er unntak: Apple samler opp hvilken musikk du lytter til, filmer du ser og bøker du leser samt apper du laster ned for å tilby anbefalinger.

Annonse


“Vi ser generelle mønstre, men ingenting som kan spores tilbake til deg. Disse mønstrene lar oss identifusere ting som de mest populære emoji-ene, de beste QuickType-forslagene og Safaris energiforbruk”, skriver Apple.

Selger litt annonser

Apple selger annonser også, men på en helt annen skala enn Facebook og Google. Selskapet annonserer nemlig i News-appen og App Store basert på dine interesser.

Annonsevisningen er på som standard, men sporingen kan deaktiveres fra Innstillinger og Personvern på din iPhone. Du finner annonser nederst på innstillingsmenyen der man kan aktivere “begrenset reklamesporing”.

Kilde:
USA Today

Annonse