Så imponerende er Tesla-batteriet - 90 prosent igjen etter 300 000 km.
Teslas batteripakker imponerer stort.

Så imponerende er Tesla-batteriet – 90 prosent igjen etter 300 000 km

Levetiden til batteripakken er kanskje det det stilles flest spørsmål rundt ved elbiler. Uoffisielle undersøkelser utført av Tesla-eiere på et belgisk og nederlandsk forum, viser at Tesla-batteriet holder vel og bra.

Imponerende resultater

Brukere i den belgiske og nederlandske grenen av Tesla Motors Club har samlet inn data fra 350 Tesla-kjøretøy verden rundt og har kompilert denne informasjonen i et dokument som du kan lese her.

Resultatene viser at etter de første kjørte 100 000 kilometerne mister de fleste batteripakkene rundt 5 prosent av den maksimale kapasiteten. Etter å ha rundet 100 000 kilometer ser det ut som at degenereringen avtar.

Ifølge tallene som er samlet inn, må bilene runde 300 000 kilometer før ti prosent av den totale batterikapasiteten er forsvunnet. Det er mildt sagt imponerende. Dette er selvsagt gjennomsnittet i undersøkelsene til Tesla Motors Club og mange opplever at batterikapasiteten er både bedre og verre.

Elon Musk anbefalte 80 prosent lading

Ettersom det er flere batteripakker som raskere minker i original kapasitet, her brukerne forsøkt å finne ut om det har noen sammenheng mellom frekvensen av hurtiglading og annen type lading, uten resultat. Tallene avslører at det er ingen betydelige forskjeller.

Tesla-sjef Elon Musk har tidligere uttalt at opptil 80 prosent er anbefalt på en daglig basis.

Har du en Tesla-bil? Stemmer resultatene i Tesla Motors Clubs undersøkelser opp med dine erfaringer?

 

Kilde:
Electrek