iPodens far mener Apple bør gjøre dette for å stagge iPhone-avhengighet
iPodens far, Tony Fadell, sluttet hos Apple for mange år siden, men har klare meninger om vår neste store utfordring: vår digital-helse.

iPodens far mener Apple bør gjøre dette for å stagge iPhone-avhengighet

I et intervju med Wired avslører Tony Fadell hva han mener Apple bør gjøre med vår tekno-avhengighet. Det er ikke bare Facebook som har et ansvar.

Vi må starte med å bli mer bevisste

Fadell sammenligner teknologiprodukter, og da spesielt mobiler, som produkter som bør merkes som mat som jo har ernæringsinformasjon på pakken.

“Hvordan ser et sunt og balansert digitalt liv ut? Jeg tror produsentene og app-utviklerne må ta ansvar før myndighetene kommer på banen. For at Apple skal kunne fortsette og til og med vokse sin brukerbase så er det viktig at de løser dette på plattform-nivå ved å gi brukerne mulighet til å skjønne mer om hvordan de bruker enhetene. For å gjøre dette bør brukerne ha mulighet til å følge med på sin digitale aktivitet i detalj og på tvers av enhetene.”

Er det neste store innen teknologi å ikke være så tilkoblet? Vil det være kult å si at man ikke har vært på nett den siste uken? Vi trenger en vekt for vår digitale pondus, mener Fadell.

Samsung tror det kan være noe i det:

Apple har noe på gang

Fadell har tydeligvis tenkt mye på dette, for han har spesifikke tips til Apple:

“Apple kunne jo også latt brukerne aktivere “lyttemodus” eller “lesemodus” uten å måtte lete gjennom innstillingene – på den måten kan man lese en bok uten alle de konstante varslene”.

Faktisk jobber Apple med dette allerede, men myntet på barn. Det ble avslørt i en Bloomberg-artikkel i februar. Planen er i første omgang å gi fordelene en digitalt helse-app som avslører hvor mye tid barna bruker på mobilen, og helt sikkert på hva.

 

Kilde:
Wired