iPhone X var bare starten - neste modell kan bli enda dyrere.
Pristoppen for iPhone er neppe nådd.

Annonse


iPhone X var bare starten – neste modell kan bli enda dyrere

Med lanseringen av iPhone X var det første gang at startprisen på en iPhone bikket over 10 000 norske kroner. Analytikere tipper at trenden med dyrere smarttelefoner fra Apple bare vil fortsette.

Dyrere iPhone X

Det melder blant annet UBS-analytikerne Steven Milunovich og Benjamin Wilson. De tror at årets iPhone X-modell kan komme til å koste 1100 dollar. iPhone X startet på 1000 dollar i USA i fjor.

I et notat sendt ut til klienter, forklarer analytikerduoen det med at “så fort Apple har etablert et høyt prispunkt, pleier det å holde det, noe som stemmer overens med det vi har hørt fra tidligere Apple-ansatte”.

De seneste årene har gjennomsnittlig salgspris for iPhone økt og den nærmer seg 800 dollar.

Annonse


Også rimeligere modeller

Selv om den dyreste iPhone-modellen trolig blir dyrere, hvis analytikernes estimater stemmer, kan det se ut til at de rimeligere går ned i pris. Analytikerne tror at Apple kan komme til å senke prisene på de foregående modellene drastisk når det kommer nye iPhoner på markedet.

Dette for å møte etterspørselen til dem som ikke ønsker å bla opp den høye prisen, men som allikevel ønsker en iPhone, og slik sørge for at kundene går for iPhone.

Hvor mye er du villig til å betale for en iPhone?

 

Kilde:
Business Insider

Annonse