Elon Musk: - Tesla Autopilot kommer aldri til å bli perfekt.
Elon Musk forsvarer Tesla og Autopilot.

Elon Musk: – Tesla Autopilot kommer aldri til å bli perfekt

Det har blåst hardt rundt Tesla og bilprodusentens halvautonome Autopilot-funksjon etter at en mann mistet livet i en ulykke med Model X i USA forrige måned.

Tesla har fått kritikk for uttalelsene etter ulykken og er blitt fjernet fra granskingen. Bilprodusenten hevder at den selv valgte å trekke seg.

– Blir aldri perfekt

Under et intervju med CBS News forrige fredag, tok Tesla-sjef Elon Musk Autopilot i forsvar.

– Det er viktig å belyse at det her aldri kommer til å bli perfekt, sa han om Autopilot-systemet. Han la til:

– Ingenting i den virkelige verden er perfekt. Men jeg tror at det på sikt vil redusere ulykker med en faktor på ti. Så det kommer til å bli ti færre ulykker, tragedier og alvorlige skader. Og det er en stor forskjell.

Forsvarer selskapet

Etter dødsulykken forrige måned har Tesla uttalt at personen ved flere anledninger ignorerte varslene om å ha hendene på rattet. Overfor CBS News sa Musk følgende om saken:

– Systemet fungerer som tiltenkt, som betyr at hendene skal være på rattet. Det er ikke et selvkjørende system.

Det er også Teslas uttalelser at veimyndighetene i USA reagerer på. Dette fordi bilprodusenten har offentliggjort mye informasjon før NTSBs gransking er overstått.

– Vi slipper alltid resultatene og NTSB bruker alltid lang tid før de er ferdig med en utredning. De bruker ett år. Derfor sa jeg: “vi kan ikke vente ett år med å slippe informasjonen”. Det er altfor lang tid, sier Tesla-sjefen til CBS News.

 

Kilde:
CBS News