Dette er anti-Facebook-mobilen til Samsung.
Uten wifi og med 4G-sperre. Dette er Galaxy J2 Pro.

Dette er anti-Facebook-mobilen til Samsung

Det virker kanskje noe merkelig i 2018, men Samsung har faktisk utviklet en smarttelefon som ikke kan kobles til Internett.

Internett-fri

Galaxy J2 Pro er navnet på denne smarttelefonen som har noen svært enkle funksjoner. Den har støtte for tekstmeldinger, anrop og har også kamera både foran og bak. Ettersom enheten ikke har internettilkobling, ligger det et utvalg apper forhåndsinstallert.

Her går det i ordbok, kalender, kalkulator, men også FM-radio. Sistnevnte er lite aktuell for nordmenn da DAB er i ferd med å ta over. Mobilen her heller ikke for oss, men er eksklusiv til det sørkoreanske markedet.

Teknisk sett har Galaxy J2 Pro et 4G-modem om bord, men det er deaktivert for alt annet enn anrop og SMS. Wifi er også fraværende.

For sørkoreanske studenter

Hva gjelder spesifikasjoner har Galaxy J2 Pro en 5-tommers AMOLED-skjerm med QHD-oppløsning. Mobilen drives av en firekjerners prosessor på 1,4 GHz og har 1,5 GB minne. Batteriet er på 2600 mAh.

Prisen er satt til 200 000 won, i underkant av 1500 kroner. Galaxy J2 Pro er myntet på studenter som skal avlegge suneung-eksamen (College Scholastic Ability Test) i Sør-Korea i 2019 og 2020, noe som er årsaken til at den er Internett-fri, og kjøpere kan bytte inn enheten mot en Galaxy S, Note eller A – og få Galaxy J2 Pro-summen refundert – etter eksamen er avlagt.

 

Kilde:
The Register