Denne skadevaren er som tatt ut av en spionfilm.
PC-er uten nett er ikke 100 prosent sikret mot angrep.

Annonse


Denne skadevaren er som tatt ut av en spionfilm

The Bleeping Computer og IDG skriver at forskere ved Ben-Gurion University of Negev i Israel har klart å hente ut data fra en PC uten internettilkobling. I stedet er informasjonen hentet ut via maskinens strømkabel.

Henter ut data fra strømkabelen

Dette er mulig med skadevaren Powerhammer som “forvandler informasjonen om til en kode som den senere telegraferer ut gjennom PC-ens strømtilkobling”, forklarer The Bleeping nettstedet.

Løsningen er svært komplisert og angriperne må først ha installert skadevaren på maskinen for å kunne uthente informasjon. I tillegg må den ha oversikt over offerets strømbruk og mulighet til å hente ut små deler. Komplisert til tross, det viser at man ikke nødvendigvis er sikker selv med en PC som ikke er på nett.

To ulike metoder

The Bleeping Computer forklarer at det finnes to metoder for å hente ut informasjon  på denne måten. Den ene kalles “line lever power-hammering” og skjer når angriperen klarer å hente ut informasjon fra strømkabelen mellom PC-en og stikkontakten. I dette tilfellet har forskerne klart å nå en overføringshastighet på 1000 bit per sekund.

Annonse
“Phase lever power-hammering” er mer skjult enn den andre metoden og retter seg mot sikringsskapet. Ulempen med denne løsningen er at overføringshastigheten er på kun 10 bits per sekund. Dette skyldes i hovedsak mer “støy” på strømlinjen, skriver nettstedet.

 

Kilde:
The Bleeping Computer,
IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse