Uber skjulte datainnbrudd for politiet - 20 millioner brukere rammet.
Uber kritiseres etter at selskapet skjulte informasjon om datainnbrudd.

Annonse


Uber skjulte datainnbrudd for politiet – 20 millioner brukere rammet

Bloomberg melder at et datainnbrudd mot Uber i 2016 avsørte navn, telefonnummer og e-postadresser til over 20 millioner Uber-brukere i USA. Ifølge The Federal Trade Commission (FTC) holdt transporttjenesten datainnbruddet skjult.

Skal hindre at det skjer igjen

I 2014 opplevde Uber et liknende innbrudd, dette ble etterforsket av FTC i fjor og det var under denne granskingen at Uber ikke tilgjengeliggjorde informasjonen om det nyere tilfellet.

FTC sier i en uttalelse at Uber har villedet kundene når det kommer til praksisen rundt sikkerhet og personvern. Organet skal nå forsikre seg om at slik ikke skjer fra Uber igjen. Persontransporttjenester risikerer strengere straffer hvis det holder mer skjult i fremtiden, i tillegg til sanksjonene i forbindelse med det forrige datainnbruddet.

Bloomberg skriver at angriperne fikk tilgang til navnene og e-postadressene til 25,6 millioner amerikanske Uber-brukere som også inkluderer 22,1 millioner navn og mobiltelefonnumre og 607 000 navn og førerkortnumre.

Annonse


Uber betalte hackere 100 000 dollar for å skjule angrep som avslørte 57 millioner Uber-kontoer.

 

Kilde
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse