- Nå kommer billig-HomePod
Apple sliter med å selge så mange HomePods de hadde håpet på, og skal ha kuttet ned produksjonstakten samtidig som de vurderer en billigere og kanskje mindre modell.

Annonse


– Nå kommer billig-HomePod

Den troverdige analytikeren Ming-Chi Kuo mener å vite at Apple vurderer en billigere HomePod.

Selger ikke bra nok

Han tror nå at Apple vurderer en billigere HomePod (og mindre?), men at dette kun vil gi en midlertidig økning av salget som han mener var på 1,5 millioner solgte de to første månedene. Totalt skal det være snakk om 2 til 2,5 millioner solgt.

Kuo tror de fleste som kjøpte i år var Apple-fans, og at Apple derfor ikke klarte nå de store massene. Merk at også iPod solgte tregt ved lansering, men at konkurransen er langt tøffere nå.

Annonse
Apples programvare er ikke god nok

Så tøft at Kuo har nedjustert sine tall fra 10 til 12 millioner solgte i år til 5 til 10 millioner i stedet i et markedet som domineres av Amazon Alexa.

Høyttaleren skulle egentlig lanseres med stereo-støtte, men AirPlay 2 er fremdeles ikke lansert.

Dette melder Kuo

“Det er seks år siden Apple introduserte Siri som var langt foran deres store konkurrenter. Den massive store iOS- og macOS-brukebasen bidrar også til å fremme stemmeassistentfunksjonen.”

Vi merker oss imidlertid at for de fleste brukere over hele verden er Siri ikke en må-ha-funksjon, og Apple har ennå ikke blitt et ledende merkevare i AI stemmeassistent-markedet.

Vi merker også at HomePod ikke har lagt til støtte for nye språk i enheten siden lanseringen, noe som tyder på at Apple står overfor utfordringer i AI/stemmestyring-utvikling internasjonalt. Dette begrenser forsendelsesmomentet til HomePod.”

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse