Apple advarer medarbeidere mot å lekke til pressen
Apples nye iPhone 8 Product Red. Det blir spennende å se om Apple klarer å stoppe lekkasjene. Svaret får vi når september nærmer seg.

Apple advarer medarbeidere mot å lekke til pressen

Bloomberg har skaffet til veie et internt Apple-notat.

Går aggressivt ut mot interne lekkere

I notatet opplyser Apple at de ikke skal ha noe av lekkasjer til mediene, og at de har tatt 29 personer som har lekket – 12 av dem ble arrestert, meldes det i samme notat.

“Disse folkene mistet ikke bare jobbene sine, men det kan også bli ekstremt vanskelig for dem å finne arbeid andre steder”, heter det i brevet som ble lastet opp på selskapets Intranett.

Selskapet sikter til en lekkasje som avslørte at Apples programvaresjef, Craig Federigh, hadde fortalt medarbeidere at visse iPhone-funksjoner ville måtte utsettes.

iOS 11-lekkasjen var dramatisk for Apple

Apple siktet også til den gang ikke-lanserte iOS 11 som ga oss masse informasjon om den gang ikke-lanserte iPhone X og nye Apple Watch.

I notatet forklarer Greg Joswiak, Apples PR-mann, at de selv ønsker å forklare ovenfor kundene hvorfor produktet er bra, og ikke at kundene skal “få det forklart dårlig av andre”.

Apple forklarer at Global Security, en tredjepart de bruker for å fakke lekkere, avslørte flere medarbeidere som lekket nye produkter til “en blogger hos 9to5mac”. Det samme gjelder medarbeidere i de forskjellige produksjonsleddene til selskapet.

 

Kilde:
Bloomberg