Å eie bil blir mindre vanlig. Nå starter Mercedes abonnementstjeneste.
Mercedes-Benz starter abonnementsløsning i USA.

Annonse


Å eie bil blir mindre vanlig. Nå starter Mercedes abonnementstjeneste

“Stadig færre nordmenn eier sin egen bil”, skrev Aftenbladet i starten av november. Trenden er abonnement, delingstjenester som Nabobil og bilpool og leie.

Starter pilotprogram

Mercedes-Benz kaster seg på denne bølgen med en egen abonnementstjeneste.  I førsteomgang er tjenesten begrenset til de to amerikanske byene Nashville og Philadelphia i form av et pilotprogram kalt Mercedes-Benz Collection, men det er stor sjanse for at den utvides til flere byer og markeder internasjonalt.

Det er ikke kjent hvilke biler som blir en del av kolleksjonen til Mercedes, men enkelte AMG-modeller vil i hvert fall være på plass. Kundene får tilgang til bilene via en dedikert app.

I tillegg til bilutvalg, er heller ikke prisen kjent. The Verge skriver at BMW, Cadillac og Porsche tilbyr liknende tjenester og der varierer prisene fra 1800 til 3000 dollar i måneden, rundt 23 000 kroner.

Annonse


Løsninger i Norge

I Norge innførte Volvo en slik tjeneste, kalt Care By Volvo, og inkluderer så langt modellene V60 og XC40. Månedsprisen starter på 10 290 kroner for XC40 og 10 490 kroner for V60. Inkludert i prisen er forsikring, service, dekkhotell og en hente- og bringetjeneste.

For personer som kun trenger bil et par ganger i måneden, finner man i Norge tjenester som Nabobil og Hertz Bilpool som er tilgjengelig i flere, større byer.

Eier du egen bil nå? Har du planer om å gå over til abonnement, leasing eller korttidsleie?

 

Kilde:
The Verge

Annonse