PC-markedet falt for 14. kvartalet på rad - Dell den store vinneren.
Dell er nå størst i USA.

Annonse


PC-markedet falt for 14. kvartalet på rad – Dell den store vinneren

Tall fra analyseselskapet Gartner sier at PC-leveransene i årets første kvartal var svakere enn tilsvarende periode i fjor. Det markerer det 14. kvartalet med PC-nedgang.

Ny nedgang

Totalt leverte PC-produsentene 61,7 millioner maskiner i løpet av årets første tre måneder. En nedgang på 1,4 prosent sammenliknet med fjoråret. Gartner skriver at Kina var en av årsakene til nedgangen. Der falt leveringene med 5,7 prosent.

HP er fortsatt den største produsenten i verden med 12,85 millioner leveranser – en økning på 2,8 prosent.

Avstanden ned til Lenovo på andreplass øker noe. ThinkPad-produsenten leverte 12,34 millioner PC-er i årets første kvartal. Økningen var på 0,3 prosent.

Annonse


Fremgang for Dell

Bedre står det til med Dell som er den store vinneren av de seks største PC-produsentene i verden. Selskapet økte med 6,5 prosent til 9,88 millioner enheter og hadde en markedsandel på 16 prosent det foregående kvartalet. Dell er for øvrig nå også den største i USA med HP hakk i hæl. Lenovo og Apple er henholdsvis nummer tre og fire.

Apple passerer Asus, som falt med hele 12,5 prosent, og er nå nummer fire blant PC-produsentene. Apple leverte 4,26 millioner PC-er i løpet av kvartalet som endte 31. mars, en oppgang på 1,5 prosent.

Kjøpte du en PC i årets første kvartal? I så fall fra hvilken produsent?

 

Kilde:
Gartner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse