"Ikke si at vi følger de nye personvernlovene i Europa".
Mark Zuckerberg under gårsdagens høring.

Annonse


“Ikke si at vi følger de nye personvernlovene i Europa”

I går kveld norsk tid måtte Facebook-sjef Mark Zuckerberg svare i Kongressen etter Cambridge Analytica-skandalen.

Du kan lese mer om den her:

Kommentar: Jeg så Zuckerberg bli grillet i fire timer så du slipper: dette er hva jeg lærte og ikke lærte.

Se Zuckerbergs notater

Zuckerberg hadde med en tykk perm med notater som AP-fotografen Andrew Harnik fikk tatt noen forholdsvis klare bilder av. Notatene består av punkter som Cambridge Analytica, kompensasjon, datasikkerhet, forretningsmodell, ansvarlighet, forsvar Facebook, mangfold, Tim Cook om forretningsmodellen og forstyrrende innhold.

Her er noen av de viktigste:

Annonse


  • Under Cambridge Analytica står det at verken kredittkortinformasjon eller personnumre ble uthentet. Her nevnes også at informasjonen som ble solgt fra appen, “thisisyourdigitallife, til CA, bryter med retningslinjene til Facebook.
  • I “Ansvarlighet” tar Zuckerberg på seg skyld som leder for Facebook. Det står også at ingen ansatte har mistet jobben.
  • Hva gjelder forretningsmodell, står det at Facebook er nødt til å være gratis for å være tilgjengelig for alle. Noe Zuckerberg nylig uttalte.
  • Han har også notert hva han bør svare hvis Facebook blir angrepet. Det står under “Forsvar Facebook” og trekker frem positive ting nettsamfunnet mener det gjør. Som for eksempel å knytte sammen personer verden rundt.
  • Under “GDPR”, den nye personvernforordningen som snart trer i kraft i Europa, står det tydelig at Zuckerberg ikke må si at Facebook følger kravene.
  • Tim Cooks angrep mot nettsamfunnet har en egen liste med notater. Blant annet nevnes Apples problem med at tredjepartsapper misbrukte data. “[Har] aldri sett Apple varsle brukerne”, står det i notatene.

Hvis du ønsker å lese alle notatene til Facebook-sjefen, har The Verge kompilert en liste som du kan se nederst i denne saken.

Fikk du med deg gårsdagens høring? Hva syns du om svarene til Zuckerberg?

 

Kilde:
The Verge

Annonse