- Vi har ikke gjort noe ulovlig.
Cambridge Analytica mener det er tid for fakta.

Annonse


– Vi har ikke gjort noe ulovlig

Cambridge Analytica er det mye omtalte selskapet i den ferske Facebook-skandalen. Før Mark Zuckerberg inntar Kongressen i dag for å forklare seg, har selskapet lagt ut en rekke «fakta» på sine nettsider.

Disse «faktaene» svarer på noen av påstandene i kjølvannet av avsløringene.

Forsvarer seg

«Det er tid for fakta» er tittelen på innlegget som Cambridge Analytica nå har lagt ut og som starter med: «Ingen lover ble brutt».

Selskapet skriver at forskningsselskapet GSR lisensierte ut dataene, som de helt lovlig samlet inn, og at de ikke stjal det fra Facebook.

Annonse


Videre skriver Cambridge Analytica at dataene ıkke ble brukt under den amerikanske valgkampen som mange har hevdet. I stedet skriver selskapet at det brukte offentlig tilgjengelig informasjon fra RNC, i tillegg til innhold som selskapet selv samlet inn.

Gjennomfører uavhengig gransking

Analyseselskapet gjentar også at det har slettet all data som det mottok fra GSR og at det gjennomfører en uavhengig gransking for å bevise det.

Mens Cambridge Analytica skriver at det mottok dataene helt lovlig, ligger mye av problemet i at dataene i førsteomgang ikke ble samlet inn med brukernes samtykke. Dette skjedde via appen “thisisyourdigitallife” som fikk tilgang til informasjon om rundt 87 millioner Facebook-brukere, mange av de berørte hadde ikke installert appen.

 

Kilde:
Cambridge Analytica

Annonse


Annonse


Annonse