Er passordets tid snart forbi?

Annonse


Snart kan du droppe passordet helt

Er passordets tid snart forbi? Vel, ikke helt ennå, men det kommer stadig løsninger som åpner for en passordløs hverdag. Google og Microsoft har for eksempel autentiseringsapper for totrinns bekreftelse og på mobilen bruker man ofte fingeren eller ansiktet for å logge inn på diverse tjenester.

Microsoft: – Passordets tid er over.

Bruk fingeren i nettleseren

Snart kan man også bruke fingeren, eller ansiktet, til å logge på kontoer i nettleseren. FIDO Alliance og W3C lanserer nå en ny Web Authentication-standard som gjør det enklere å bruke biometriske løsninger på nettsider.

Kort fortalt betyr det at så å si alle nettstedet får støtte for biometrisk pålogging, noe som betyr at man snart kan bruke fingeren på å logge inn i nettbutikken, forum eller i sosiale medier. En fordel med denne løsningen, foruten at den forenkler påloggingsprosessen, er at den forhindrer at stjålne passord misbrukes på flere steder.

Annonse


Mozilla er allerede klar med støtte i FireFox, mens Google og Microsoft jobber med å få nettstandarden på plass i henholdsvis Chrome og Edge i løpet av få måneder. Opera er også om bord, men det er usikkert når det er klart. Det er ikke kjent om Apple implementerer standarden i Safari.

Her er listen med passord du aldri må bruke.

 

Kilde:
Engadget

Annonse