Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik sjekker du om informasjonen din ble delt. (Ill.: Pexels)

Nå kan du se om du er berørt av Facebook-skandalen og se Zuckerberg grilles i Kongressen

Slik sjekker du det.

Klokken 18.00 i går norsk tid skulle Facebook opprinnelig varsle opptil 87 millioner brukere om de hadde fått informasjon sin utlevert uten samtykke. Det var litt usikkerhet rundt varslene og det ser ut til at ikke alle har fått det.

Opptil 37 550 nordmenn kan være rammet.

Oppdatert, 18:17:

Mark Zuckerberg skal stå skolerett for amerikanske myndigheter klokka 22:15 i kveld. Du kan følge alt direkte her.

Slik sjekker du

Du trenger heldigvis ikke å vente på varselet fra Facebook, men du kan sjekke manuelt. I det sosiale mediets hjelpesenter og under «Ble informasjonen min delt?» sjekker du enkelt hva som er statusen for deg og dine venner. Det gjør du via denne siden (sørg for at du er pålogget Facebook).

«Basert på opplysningene vi har tilgjengelig, har verken du eller vennene dine logget inn på «This Is Your Digital Life».

Det ser derfor ikke ut til at Facebook-informasjonen din ble delt med Cambridge Analytica fra «This Is Your Digital Life»», står det hos undertegnede, noe som bare kan ses på som positivt.

Facebook innrømmer de leser alt du skriver.

The Verge skriver at berørte brukere bes om å endre appinnstillingene. Nettstedet tipser også om å gå gjennom tredjeparts-apper for å sjekke om det er noen man ikke lenger bruker.

Kilde:
The Verge
Stikkord: app, facebook, personvern