Intel: Ikke bruk denne appen.
Intel avslutter utviklingen av Remote Keyboard.

Intel: Slett denne appen

Tirsdag denne uken annonserte Intel at selskapets “Remote Keyboard”-app legges ned. Årsaken er programvarefeil og sikkerhetsutfordringer.

Tre kritiske feil

Nylig oppdaget prosessorprodusenten tre kritiske sikkerhetshull i appen, og det er årsaken til at utviklingen avsluttes og den ikke lenger er tilgjengelig. Hullene gjør det mulig for en angriper å få tilgang til tastaturet, men også å kjøre skadelig kode på Android-enheter. Problemene er såpass alvorlige at Intel, i stedet for å forsøke å fikse dem, i stedet velger å legge ned appen.

På Intels sikkerhetssider på nett anbefaler selskapet brukerne om å avinstallere appen så fort det lar seg gjøre. Appen er fjernet fra Google Play Store, men er blitt lastet ned over en halv million ganger.

“Remote Keyboard”-appe ble lansert i 2015 og kunne blant annet brukes sammen med Intel Compute Stick-maskinene.

 

Kilder:
Intel,
Bleeping Computer