Facebooks personvern er en latterlig vits som ler av brukerne, men snart vil du kunne gjøre som Zuckerberg
Zuckerberg har nok alltid hatt full kontroll over egen informasjonsdeling på eget sosialt nettverk, men ikke latt brukerne han tjener penger på ha samme mulighet. Nå som de er tatt, igjen, lover de å gi alle brukere trekke tilbake Messenger-meldinger.

Annonse


Facebooks personvern er en dårlig vits som ler av brukerne, men snart vil du kunne gjøre som Zuckerberg

Facebook innrømmer at de har slettet en haug med meldinger fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Husk: du er produktet

Du må leve med dine gamle innlegg du kanskje angrer på, mens Facebooks toppsjefer fikk lov å begrave sine.

Selskapet innrømmer nå at de slettet meldinger sent av Zuckerberg på Facebook Messenger. Dette ifølge selskapet som et ledd i å beskytte personvernet til toppsjefene etter Sony e-post-hacken i 2014.

Du kan slette meldinger fra din egen innboks, men meldinger du har sendt til andre kan du ikke røre.

Trolig er denne praksisen og mange andre mye mer utbredt enn vi har hatt bevis for, for hvordan er det mulig å stole på Facebook nå? De har jo et system for seg selv og sine, og et annet som ikke beskytter personvernet (fordi de tjener penger på det) til brukerne.

Annonse


Snart vil du kunne gjøre som Mark

Som med det meste annet Facebook har foretatt, vil de nå la brukerne trekke meldinger, men altså kun først etter at de selv ble tatt med buksene nede, igjen.

Facebooks motto innad er trolig at det er best å be om tilgivelse i stedet for å be om lov. Det spørs om den taktikken vil fungere fremover i like stor grad.

Zuckerberg vil heller ikke kunne trekke meldinger lenger, ikke før funksjonen er rullet ut til deg og meg i løpet av noen måneder.

Kilder:
TechCrunch
TechCrunch

Annonse