Over 37 000 nordmenn kan være rammet av Facebook-skandalen.
17 nordmenn lastet ned appen som lekket Facebook-informasjon.

Annonse


Over 37 000 nordmenn kan være rammet av Facebook-skandalen

I en e-post til nyhetsbyrået NTB skriver Facebooks kommunikasjonssjef i Norden, Peter Münster, at kun 17 nordmenn har lastet ned appen som gav Cambridge tilgang til kontoopplysninger.

Nye opplysninger

Dersom man regner med vennene til disse 17 personene, kan 37 550 nordmenn være rammet, uttaler Münster til NTB.

Totalt er det 270 000 personer som har installert appen, kalt “thisisyourdigitallife”, og Facebook-informasjonen hentet ut fra denne berører ifølge nye tall fra Facebook hele 87 millioner kontoer.

Gjør omfattende endringer

I kjølvannet av skandalen har Facebook annonsert flere endringer som skal begrense mulighetene for at dette skjer igjen. Blant annet skal Facebook gjennomgå tredjepartsapper grundigere før de eventuelt blir godkjent. Det gjelder apper som forespør tilgang til informasjon som innsjekkinger, likerklikk, innlegg, videoer, arrangementer og grupper.

Annonse


Et annet tiltak er å begrense tilgangen tredjeparter har til brukerprofiler, arrangementer og grupper på det sosiale mediet. Facebook begrenser også søk ved å fjerne muligheten til å finne brukere på telefonnummer og e-post i søkemenyen. Endringene kommer i tillegg til disse for Lite-brukerne på Android.

Hva syns du om Facebook-avsløringene?

 

Kilder:
Dagbladet,
Facebook

Annonse