Kan bli nestegenerasjons 3D Touch: - Apple vurderer iPhoner som gjenkjenner gester.
Apple kan komme til å ta 3D Touch til et nytt nivå.

Annonse


Dette kan være Apples ville planer for de nye iPhone-modellene

Nettstedet Bloomberg skriver at Apple forsker på nye iPhoner med det som høres ut som ganske spennende teknologi.

“Luftgester”?

For noen år tilbake introduserte Apple 3D Touch i iPhonene som gjør skjermene trykksensitive. Kommende iPhoner kan ha mye mer avansert teknologi. Ifølge Bloomberg tester Apple iPhone-skjermer som kan gjenkjenne gester – kort fortalt betyr det at man ikke trenger å trykke på skjermen for å samhandle med telefonen.

Blant annet skal skjermene være i stand til å detektere hvor langt en finger er fra å berøre skjermen. Dette beskrives som “luftgester”, og er ifølge personene Bloomberg har vært i kontakt med, en av planene til Apple for å skille seg ut i markedet.

Selve prinsippet er Apple ikke alene om og det er flere skjermer og enheter som kan lese håndgester. Fra tidligere vet vi at Microsoft har jobbet med et 3D-grensesnitt med slik kapabilitet.

Annonse
Gigantisk Apple-avsløring er den viktigste på mange år: I 2020 skal de droppe Intel i Mac.

Vurderer skjermer som kurver innover

Bloomberg skriver videre at Apple også vurderer et nytt design på skjermene. Dagens iPhone-skjermer kurver ørlite i ytterkantene, men fremtidens modeller kan ha skjermer som kurver innover mot midten, skal vi tro rapportene.

Det betyr at skjermen er konkav der midtpunktet ligger lavere enn ytterkantene. Hva som er eventuelle forteller med et slikt design, gjenstår å se.

Nyhetsmediet understreker at disse skjermnyhetene, hvis de i det hele tatt ser dagens lys, er flere år unna.

 

Kilde:
Bloomberg (krever innlogging)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse