Noe er veldig galt hos Apple
Problemene med iOS 11 er for meg relatert til lyd, mens andre klager på dårlig ytelse og småfeil her og der.

Annonse


Det er ikke lenger noen fordel å være innelukket hos Apple

Apples produkter var en gang i tiden sikre og “bare fungerte” det meste av tiden. Noen av årsakene var nok få produkter generelt, færre OS-oppdateringer og en langt mindre brukerbase.

Apple-produkter har blitt skikkelig irriterende

Men i det siste har de avslørt at de ikke kan stoles på med tanke på sikkerhet (alle husker vel de gigantiske macOS-hullene på tampen av året), men kanskje enda verre for den jevne forbruker er at ting ikke lenger “bare funker”.

Det mest absurde er at dette problemet blir desto mer irriterende jo flere Apple-produkter man eier – mist grepet på dette Apple, og dere har vonde tider i vente. Dere designer både program- og maskinvare for å fungere sammen. Derfor er det desto mer alvorlig når produktene ikke fungerer sammen. Forbrukerne kan lettere tilgi Microsoft som samarbeider med mange andre om maskinvare.

Årsaken er at produktene ikke fungerer sammen som de skal som de en gang gjorde før iOS 11 – man blir altså nesten straffet om man eier mer enn et Apple-produkt, og forventer de fungerer sammen uten å måtte feilsøke. Slik er det ikke lenger, og jeg tenker spesielt på lyd og iOS.

Annonse


Fungerer ikke sammen

Dette er settingen: jeg har en iPad ved siden av Windows 10-maskinen som er min hovedmaskin for ITavisen-produksjon.

Brettet brukes med denne smarte armen – det er supert å ha en slik berøringsskjerm ved siden av med et tilkoblet Bluetooth-tastatur. Jeg bruker ofte iPad-en til litt epost og chat og for å samle informasjon. Jo, også har jeg et par AirPods, en Apple Watch og en iPhone, noe som tydeligvis er et problem.

Ofte ønsker jeg å se TV eller YouTube på iPad-en etter sist å ha brukt AirPod-ene med en iPhone, for så å skifte til den store TV-en med Apple TV 4K. Det burde jo gå greit, eller? Alt er jo fra Apple, og alt er det nyeste i form av maskin- og programvare.

Bare rør

Problemet er at AirPod-ene rett og slett ikke vil å koble seg til min iPhone eller iPad TV uten å måtte vente eller deaktivere Bluetooth, for ikke å snakke om at Apple TV aldri husker at HomePod, og ikke TV-høyttaleren, skal servere lyden. Er ikke det en selvfølge etter å ha handlet både Apple TV 4K og HomePod? Tydeligvis ikke.

Apple foretrekker tydeligvis Sonys innebygde TV-høyttaler fremfor eget produkt. Dette burde ha vært så enkelt.

Det er heller ikke uvanlig med lange lastetider ved forsøk på å sende video fra YouTube-appen på en iOS-enhet til nye Apple TV. Googles løsning fungerer langt bedre, og man er aldri redd for at klippet stopper selv om man trykker hjemknappen ut av video-appen som strømmer. Det er man når man bruker Apple AirPlay.

Apples dyreste mobil klarer ikke koble seg opp mot AirPod

Kort oppsummert så føler jeg meg ikke lenger selvsikker ved bruk av Apple-produkter på den måten at plutselig så lekker lyden til en høyttaler når jeg vil lytte med AirPod.

Jeg er av typen som ønsker å holde lyden til meg selv, enten det er en lydbok eller nytt album jeg digger. Da er det kjedelig at lyden plutselig begynner å spille på andre enheter eller bare faller ut. Ta en AirPod ut av øret, og inn igjen, og jeg har aldri klart å fortsette et YouTube-klipp fra varselsenteret – nei da, man må inn i YouTube-appen og trykke “play” der i stedet.

Startete med iOS 11

Det er også ufattelig plagsomt å måtte vente i opptil et halvt minutt før AirPod-ene kobler seg til iPhone X. Apple snakket om sømløs tilkobling med AirPods fordi de har W1-brikken, men dette fungerer ikke lenger (dette var ikke et problem før iOS 11).

Jeg har tidligere slettet AirPod-ene fra egen Apple-konto (det er slik de synkroniserer mot alle i-dingser, så problemet kan ligge i denne løsningen), i det håp om at å sette opp alt på nytt ville hjelpe, men dette har aldri vært korrekt medisin.

Hver bidige gang jeg går ut av leiligheten med AirPod-ene og mobilen, vet jeg at de ikke klarer å koble seg til uten å tukle.

I en hektisk hverdag med konstant multitasking er det siste jeg ønsker å bedrive feilsøkings-multitasking på flere produkter. Jeg er i ferd med å gi opp, for Apples lukkede økosystem er ikke lenger noen fordel, men en inneklemt, irriterende og dyr plage.

Annonse


Annonse


Annonse