Advarer mot Facebook og Google: - Våkn opp. De er for store
Emmanuel Macron advarer mot IT-gigantene. Her sammen med president Donald Trump ved en tidligere anledning.

Annonse


Advarer mot Facebook og Google: – Våkn opp. De er for store

Under et intervju med Wired advarer Frankrikes president, Emmanual Macron, mot IT-giganter som Facebook og Google og sier de er i ferd med å bli for store.

Advarer

Macron sier at selskapene er velkommen i Frankrike, at de bidrar med jobber og er en del av økosystemet, men retter også en advarende pekefinger.

– De har et ganske klassisk problem i en monopolsituasjon: begge er store spillere. På et tidspunkt – som jeg tror blir et USA-problem fremfor et Europa-problem – kan den amerikanske regjeringen og det amerikanske folket si “våkn opp. De for store”. Ikke bare til å feile, men også til å bli kontrollert. Noe som er helt nytt.

Han sier at myndighetene på dette tidspunktet kan gå inn og ta kontroll, og viser samtidig til det som skjedde i oljeindustrien med større selskaper.

Annonse
– Det er det som skjedde i starten av oljesektoren med disse gigantene. Det var et konkurranseproblem, fortsetter Frankrikes president.

Mark Zuckerberg har etter avsløringene uttalt seg positiv til at myndighetene regulerer de store selskapene.

– Spørsmålet er ikke “skal det være regulering eller ikke?” – det er “hvordan gjør man det?”, sa han til Independent.

– Ønsker ikke slikt

Apple-sjef Tim Cook har også uttalt seg i kjølvannet av Facebook-avsløringene og sa blant annet at han ikke ønsker at slikt skal eksistere.

– Jeg tror at akkurat denne situasjonen er så viktig og har blitt så stor at det er sannsynlig at vi trenger velutviklede reguleringer, sa han under en tale i Beijing.

Elon Musk svarte på Facebook-avsløringene med å slette kontoene til Tesla og SpaceX fra det sosiale mediet.

 

Kilde:
Wired

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse