Nå vil USA se din aktivitet i sosiale medier
Du kan bli nødt til å oppgi informasjon om sosiale medier før innreise til USA.

Annonse


Nå vil USA se din aktivitet i sosiale medier

Nettstedet ABC News skriver at det amerikanske innenriksdepartementet har lagt frem et lovforslag som går på at besøkende – som inkluderer studenter, turister og forretningsreisende – må oppgi sine sosiale medier-kontoer.

Kan bli et krav

Loven innebærer at reisende må oppgi informasjon om sosiale medier, for eksempel Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat, telefonnummer, men også nåværende og gamle e-postadresser som løper fem år tilbake. Dette i tillegg til å oppgi samtlige land man har besøkt de siste fem årene.

Ifølge det amerikanske innenriksdepartementet vil dette ramme nærmere 15 millioner søkere i året, skriver ABC News.

U.S. Customs and Border Protection (GBP) har tidligere bedt reisende om å oppgi informasjon sosiale medier-kontoer, men så langt har det ikke vært et krav.

Annonse
Trump ønsker større kontroll

Bakgrunnen for de nye kravet kommer etter terrorangrepet i San Bernardino i 2015 der 14 personer ble drept. Tidligere kunne ikke grensekontrollen sjekke sosiale medier etter personvernhensyn, noe som førte til at ikke hadde oversikt over radikaliseringsprosessen til terroristen, forklarer ABC News.

I kjølvannet av angrepet har president Donald Trump bedt om større kontroll og har blant annet innført innreiseforbud fra muslimske land.

 

Kilde:
ABC News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse