Nå kan du se "Game of Thrones" i hele EU
Nå kan du følge denne gjengen på utenlandsferie i EU.

Annonse


Nå kan du se “Game of Thrones” i hele EU

Som vi meldte i midten av mars, vil en kommende EU-forordning åpne grensene i hele unionen – som i dette tilfellet også inkluderer Norge og andre EØS-land.

HBO og Viaplay er klare

Nå er strømmetjenestene HBO Nordic og Viaplay oppdatert for å følge den nye loven.

“Streaming til (nesten) alle! Hvis du bor og reiser innom EU, kan du se Viaplay akkurat som hjemme. Enjoy”, skriver Viaplay i oppdateringsloggen, mens HBO informerer om det samme:

“Du kan nå se innhold fra HBO Nordic i hele EU.”

Annonse


Det betyr at du får tilgang til HBO Nordic-innhold når du er på ferie i et av EU- og EØS-landene.  Tidligere har ikke det vært mulig, og i for eksempel Spania har man fått tilgang til spansk innhold.

Endelig en EU-lov som kommer oss til gode, og det om en uke

Se fotball-VM i utlandet

Ettersom NRK ikke er en betalt strømmetjeneste, kan statskanalen velge om den vil følge EU-loven. Overfor Dinside sier bekrefter juridisk direktør i NRK, Olav Nyhus, at Dagsrevyen og annet direktesendt innhold fra statskanalen, fortsatt er blokkert utenfor Norge.

– Det er NRKs intensjon å gjøre mest mulig av innholdet tilgjengelig også for nordmenn som oppholder seg midlertidig i utlandet, sier han til Dinside.

TV 2 informerer nettstedet om at det jobbes med å gjøre dette klart, men kanalen er ikke like raskt ute som HBO og Viaplay.

– Vi jobber med å få dette på plass så snart som mulig etter 1. april og seinest før sommeren, skriver kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Dinside.

– Vi synes selvsagt det er positivt at kundene nå kan ta med TV 2 Sumo på ferie. Da vil man få sett TV 2 sine nyhetssendinger, underholdningsprogrammer, offline innhold og ikke minst både Tour de France og fotball-VM med norske kommentatorer over hele EU-området.

 

Kilde:
Dinside