Dette betyr det nye ikonet på din iPhone
Apple gjør det enklere å se når selskapets apper ønsker brukerinformasjon.

Annonse


Dette betyr det nye ikonet på iPhone

I iOS 11.3 og macOS 10.13.4 – som ble tilgjengelig i går – har Apple introdusert nyheter som gjør det enklere for brukerne å se når Apple ber om tilgang til informasjon.

Mer fokus på personvern

Etter installasjon av iOS 11.3 blir man møtt med en melding som informerer brukeren om de nye endringene. Hver gang Apple ber om informasjon, vises det nye personvernikonet som er to silhuetter som tar hverandre i hendene.

“Vi har introdusert nye skjermer for data og personvern, som gjør det enklere enn noensinne å gjøre seg kjent med hvordan Apple bruker din person­lige informasjon, før du logger på eller begynner å bruke nye funksjoner. Når du ser det nye symbolet for data og personvern kan du finne nyttig informasjon om hvilke data som kan komme til å bli delt, og hvordan de blir brukt til å forbedre opplevelsen din,” skriver Apple på sine hjemmesider.

Selskapet har jobbet med denne funksjonen i lang tid og kommer som et svar på EUs personvernforordning (GDPR) som settes i drift 25. mai i år. Lanseringen kommer forholdsvis beleilig med tanke på den ferske Facebook-skandalen.

Annonse
Apple-sjefen: – De vet hva du har surfet på i årevis.

 

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse