Facebook varsler store app-endringer etter skandalen
Facebook har en stor jobb foran seg.

Annonse


Facebook varsler store app-endringer etter skandalen

Etter at appen “thisisyourdigitallife” enkelt kunne innhente og selge informasjon uten av Facebook hadde oversikt, gjør det sosiale mediet endringer for tredjepartsapper på tjenesten.

Varsler gjennomgang av systemet

I førsteomgang stanser Facebook prosessen for godkjenning av apper som ønsker å bruke nettverkets plattform. Dette skjer fordi selskapet ønsker å implementere løsninger som hindrer at Cambridge Analytica-skandalen skjer igjen.

“For å opprettholde tilliten folk har til Facebook når de deler informasjon, kommer vi til å gjøre endringer for hvordan plattformen vår fungerer. Vi vet at disse endringene ikke er enkle, men vi føler at disse oppdateringene vil hjelpe til med å begrense tillitsbrudd med det større utviklerøkosystemet”, forklarer Ime Archibong, visepresident for partnerskap i Facebook.

Endringene innebærer at Facebook vil ta en grundig gjennomgang at dets egen plattform, som også innebærer sjekk av mistenkelige apper. Selskapet planlegger også å informere brukere hvis en app har misbrukt informasjon som er blitt innsamlet.

Annonse


Facebook uttaler seg til ITavisen.

Risikerer gigantbøter

I kjølvannet av skandalen har amerikanske Federal Trade Commission varslet at det vil granske Facebook. FTC sa i en pressemelding mandag denne uken at de ser på saken svært alvorlig, og at de har åpnet en etterforskning som vil bli holdt hemmelig fra offentligheten.

Blir Facebook funnet skyldig er det snakk om så mye som 40 000 dollar i bøter, per overtredelse, og siden Facebook har mange brukere, kan dette være nok til å senke hele selskapet om de får bøter de ikke vil klare å behandle, det vil i så fall være snakk om to billiarder kroner.

 

Kilde:
The Verge

Annonse