- Tesla er få måneder fra kollaps
Nok en gang hevdes det at Tesla er nær å gå konkurs.

Annonse


– Tesla er få måneder fra kollaps

Hedgefondforvalteren John Thompson i Vilas Capital Management sier at Tesla kan gå konkurs om fire måneder, med mindre Elon Musk drar en kanin opp av hatten.

– Nære konkurs

– Selskaper må på et tidspunkt tjene penger, og jeg kan ikke se for meg at det skjer her. Det har en av de verste regnskapene jeg har sett, og mellom den gode historien og finansene, kommer finansene i dette tilfellet til å vinne, sier han overfor Marketwatch,

Også i en e-post sendt ut til sine klienter denne helgen, skriver Thompson at Tesla er nær ved å gå konkurs. Han viser til at Tesla er verdt dobbelt så mye som Ford, men at sistnevnte solgte seks millioner biler i fjor og gikk 7,6 milliarder dollar, nesten 60 milliarder kroner, i pluss. Tesla leverte 100 000 biler og tapte to milliarder dollar i 2017, det tilsvarer 15 milliarder kroner med dagens kurs.

– Tesla kommer til å gå konkurs

Annonse


Nettstedet E24 skriver at Vilas Capital er posisjonert for kursfall hos bilprodusenten, og at hedgefondforvalteren har interesse av å snakke ned aksjen som har falt over 20 prosent den siste måneden.

 

Kilder:
Marketwatch,
E24

Annonse