Lyntitt: Huawei P20 Pro er en kamerakjempe mobilbransjen ikke har sett maken til
Huawei P20 Pro blir trolig et av årets beste kameramobiler.

Annonse


Lyntitt: Huawei P20 Pro er en kamerakjempe mobilbransjen ikke har sett maken til

Paris (ITavisen:) Etter en lang vinter med rykter, virket det som at det meste var avslørt da Huawei i Paris tidligere i dag viste frem den ny P-duoen P20 og P20 Pro. Mange avsløringer til tross, Huawei ligger an til å lansere en av årets mest spennende smarttelefoner.

I hvert fall på ett felt, nemlig kameraet.

Det kinesiske selskapet, som de senere årene har befestet seg som den tredje største smarttelefonprodusenten i verden, var ikke bare først med et tokameraoppsett. Selskapet er også først med et trekameraoppsett, og det er ganske så spennende.

Frontkameraet i seg selv er ganske spennende. 24 megapiksler, det er ikke ofte man ser. Men først designet.

https://www.instagram.com/p/Bg6DKUYg9aW/?taken-by=itavisen.no

Annonse


P20 Pro

Huawei følger seg inn i rekken over mobilprodusenter med “mobilleppe”. Essential var kanskje først, men det er Apple og iPhone X som er mest omtalt på den fronten. Designet er både blitt hyllet og kritisert. Det begynner å vokse for meg, og jeg syns at Huawei har løst det ganske bra.

Chassiset består for det meste i glass med et glatt finish – baksiden er nærmest et speil. Vår testmodell er i blå, men P20 Pro blir også tilgjengelig i rosagull, svart og den kule “Twilight” i graderte farger. Vi har allerede nevnt skjermhakket på fremsiden og trekamerapoppsettet på baksiden, og kan også få med at det på undersiden sitter to høyttalergriller og en USB-C-kontakt. Ja, lydutgangen er historie, men Huawei har lagt med en adapter i pakningen.

Tross størrelsen – skjermen er på 6,1 tommer – og det faktum at baksiden er i glass, ligger P20 Pro forholdsvis bra i hånden. Det hjelper med at sidene av enhetene ikke er like glatt som baksiden, som gjør at man har noe å holde fast i på en måte.

Baksiden er like blankt som et speil.
Baksiden er like blankt som et speil. (Ill.: Eivind Von Døhlen)

Rask ansiktsopplåsning, men

Vi kan egentlig kalle dette en kamerasniktitt fordi det så å si det eneste vi har rukket å teste ordentlig de få timene vi har hatt P20 Pro. Dog er det verdt å nevne at OLED-skjermen er helt nydelig med klare og friske farger.

En annen ting som er verdt å nevne før vi går over på kameraet, er ansiktsoppløsningen. Huawei snakket ikke altfor mye om dette under presentasjonen, men tok seg tid til å nevne at den var raskere enn den som sitter i iPhone X. Vi har satt og opp testet ansiktsgjenkjenningen på P20 Pro og kan bekrefte at den er rask. Lynrask, faktisk, og det i ulike lysforhold. Man trenger heller ikke å slå på skjermen for å aktivere den, kun ta opp telefonen.

Ankepunktet er det at teknologien ikke er like sikker som Face ID, noe Huawei selv bekrefter. Selskapet gjør det klart ved oppsett at ansiktsoppløsning ikke er like sikker som pin-kode og mønster og at det er sjanse for at personer eller objekter som likner på brukeren, kan låse opp enheten på den måten.

Det er litt skuffende.

For et kamera

Kameraextravaganzen på baksiden består av følgende:

  • En RGB-sensor på 40 megapiksler.
  • En monokrom sensor på 20 megapiksler.
  • En telelinse på 8 megapiksler.
  • På det laveste er blenderåpningen på lave f/1.6.

Sammen leverer trippelkameraet helt enestående bildet – det er i hvert fall førsteinntrykket vårt. P20 Pro har støtte for hele 5x zoom og som du kan se i eksemplene under, blir ikke bildekvaliteten betydelig forringet av zoomingen. 5x zoom fungerer kun med oppløsning på 10 megapiksler, ikke 40 megapiksler.

Legg for øvrig merke til hvor godt kameraet gjør det i motlys sammenliknet med Mate 10 Pro og iPhone X.

https://www.instagram.com/p/Bg1SiRdAl5l/?taken-by=itavisen.no

Et annet eksempel er bildet av sikkerhetskortet på flyet. Her var det nærmest helt mørkt i kabinen, men P20 Pro tok utfordringen på strak arm. iPhone 8 Plus leverte ikke like godt.

[twenty20 img1=”246582″ img2=”246577″ offset=”0.5″]

Var det ett felt Huwaei ser ut til å levere på med P20 Pro, er det kamerafronten. Vi har testet ut en rekke nyheter med kameraet, men har så langt bare skrapet overflaten over det mobilen er i stand til. Trippelkameraet kan også skilte med super-sakte film (960 fps), en ny portrettmodus med ulike studiolys (ikke ulikt iPhone X og 8 Plus), AI-gjenkjenning av objekter og mulighet til å ta bilde med lang lukkertid uten behov for tripod.

Følg med vår Instagram der vi fremover kommer til å legge ut flere bilder tatt med P20 Pro og også bildedueller mot andre flaggskiptelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse